уиски

Камион с уиски в коктейл обикаля САЩ (рецепта)

04 март 2018

Шотландската марка за уиски Monkey Shoulder решава да зарадва почитателите си с мобилен шейкър. Затова специалисти поставят на камион гигантски шейкър с вместимост почти 11 000 литра и го отправят на обиколка на територията Съединените амирикански щати.

Видът на камиона много напомня бетонобъркачка, но вместо цимент, в камиона има шейкър с коктейл Monkey Mixer, който се състои от уиски, ментов сироп, газирана вода и лимонов сок. Огромният шейкър с дължина 8 метра, широчина повече от 2 метра и височина почти 4 метра, може да събере в себе си 123 000 бутилки уиски.

Камионът започва своето пътешествие от Финикс, щата Аризона, след което му предстои мащабно пътуване през още много американски градове. Необичайната акция е част от кампания, насочена към преосмисляне на възприемането на шотландското уиски и промяна към отношението към коктейлите на негова основа.

Снимка: Monkey Shoulder

Снимка: Monkey Shoulder

Ако проявявате интерес към точната рецепта на коктейла, ето я и нея:

1 ½ част уиски Monkey Shoulder

¾ част ментов сироп

½ част пресен лимонов сок

3 части сода

За декорация свежо ментово листо

Разклатете първите три съставки с лед в шейкър и ги изсипете в чаша с лед. Добавете содата и декорирайте с мента. Не е необходим камион за смесване на цимент.

превод и редакция: Силвия Аризанова
снимка: Monkey Shoulder

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)