spinach-and-ricotta-cannelloni-29354-1

Канелони с плънка от спанак и извара в бешамел

18 май 2017

Необходими продукти:

за канелоните:
10 броя пурички канелони
400 г спанак, замразен
250 г извара
2 яйца
сол
черен пипер
индийско орехче

за соса:
2 с.л. масло
2 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
50 г топено сирене
черен пипер
индийско орехче
сол
кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:
Спанакът се размразява и изцежда. Смесва се с изварата и подправките, разбърква се добре и се добавят яйцата. Разбърквате много добре и пълните канелоните.

За соса загрявате в дълбок съд маслото и в него се запържва брашното (внимавайте да не загори), прибавя се млякото при непрекъснато разбъркване, намалява се и се вари на слабо до сгъстяване, като се бърка от време на време. Добавя се топеното сирене и се бърка до получаване на еднородна смес. Овкусява се по ваш вкус със солта и подправките.

На дъното на съда, в който ще се пече ястието се изсипва част от бешамеловия сос. Подреждат се канелоните и се заливат с остатъка от соса. Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 200 С за около 35 минути. Маха се фолиото и се поръсва с кашкавал, пече се открито още 10 минути.

текст:Елена Пенчева
снимка: taste.com.au

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)