cannes

Кан удвоява плажа си с пясък за 10 млн. евро

31 януари 2018

Властите във френския средиземноморски курортен град Кан започнаха да насипват 80 000 куб.м пясък по основния си плаж, за да удвоят ширината му. Обемът е достатъчен да запълни 32 басейна с олимпийски размери, обяснява „Ройтерс“, citirana ot dnevnik.bg.

Целта е дългият 1.4 км плаж, край който минава прочутият булевард „Кроазет“ с някои от най-луксозните хотели и ресторанти, да е готов за началото на кинофестивала през май. Това е и най-голямото светско събитие за годината и от десетилетия събира десетки световно известни звезди. По-голямата площ ще даде и повече възможности на частните концесионери да изкарат пари. „Имахме ивица, широка около 20 м, а сега ще добавим още 10-12 м“, казва Бруно Ришар, мениджър на частния Long Beach, където шезлонг струва 25 евро на ден. Над половината пясък се транспортира с баржи от кариера в съседния район Вар. След смесване с морска вода той се излива с тръба върху плажа, след което булдозери оформят релефа.

Местните жители гледат на проекта за 10 милиона евро със смесени чувства, допълва „Ройтерс“. За едни е по-добре Кан да има по-голям обществен плаж, докато според други това си е пилеене на средствата на данъкоплатците, защото никой не знае дали морето няма да си „прибере“ обратно пясъка.

снимка: jetsetterreport.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)