
В последните години салата Капрезе придоби изключителна популярност и едва ли ще изненадаме някой с основните й съставки. Тя е така разпространена вече, че почти във всяко второ заведение на Европа се сервира. Все пак ресторантите и шефовете им намират начин да разнообразят тразиционната рецепта и да оставят свой почерк върху прочутото ястие. И… често се получава. Но пък, нека да признаем, че и грешките не могат да са особено големи. И така:
Продукти:
300 гр чери домати (Колкото по-червени и добре узрели, толкова по-добре.)
5-6 топки Бурата моцарела (Този вид моцарела се отличава с невероятни вкусови свойства и има почти течна вътрешна консистенция. До скоро можеше да се опита само в престижни ресторанти, но сега вече може да се намери и в търговската мрежа.)
50 гр студено пресован зехтин;
10 гр ронлива сол на кристали;
6-7 стръкчета магданоз;
3-4 стръкчета босилек;
50 гр сладко от смокини.
Топките с моцарела се подреждат, като може някоя от тях да се среже, за да се разтече меката вътрешна консистенция. Чери доматите се нарязват на половинки и се подреждат около моцарелата. Те не са акцента – по скоро вкусната Бурата е в центъра на тази салата. Обикновено сме свикнали в тази рецепта да виждаме само босилек, но в нашето предложение той е на втора линия – предпочитаме повече стъкчета магданоз и малко босилек за аромат.
Подредената красота се поръсва със сол на кристали, настъргана в съответната мелничка и обилно полята със зехтин.
Не пропускайте в малка декоратиена чинийка да добавите към платото и сладко от смокини. Не питайте защо! Пробвайте и ни пишете после!
Вива Италия!
Още по темата
-
Време е за Глювайн!
In TASTEЗимата бавно пристъпва времето застудява, а и днес се открива най-известния Коледен базар – този ...
-
Класическа рецепта за торта Гараш
In TASTEНеобходими продукти: 9 бр. белтъци 200 г захар 220 г смлени орехи 50 г брашно ...
-
Торта с тиква
In TASTEНеобходими продукти: тиква сварена – 3 ч.ч стафиди – 1 ч.ч бисквити – 350 гр. ...
-
Задушени гъби с чесън
In TASTEНеобходими продукти: 10 големи печурки 4 с. л. зехтин 4 ск. чесън 4 ч. л. ...
Остави своя коментар през Facebook