caprse

Капрезе – класика в жанра!

12 септември 2014

В последните години салата Капрезе придоби изключителна популярност и едва ли ще изненадаме някой с основните й съставки. Тя е така разпространена вече, че почти във всяко второ заведение на Европа се сервира. Все пак ресторантите и шефовете им намират начин да разнообразят тразиционната рецепта и да оставят свой почерк върху прочутото ястие. И… често се получава. Но пък, нека да признаем, че и грешките не могат да са особено големи. И така:

Продукти:

300 гр чери домати (Колкото по-червени и добре узрели, толкова по-добре.)

5-6 топки Бурата моцарела (Този вид моцарела се отличава с невероятни вкусови свойства и има почти течна вътрешна консистенция. До скоро можеше да се опита само в престижни ресторанти, но сега вече може да се намери и в търговската мрежа.)

50 гр студено пресован зехтин;

10 гр ронлива сол на кристали;

6-7 стръкчета магданоз;

3-4 стръкчета босилек;

50 гр сладко от смокини.

Капрезе - класика в жанра!

Топките с моцарела се подреждат, като може някоя от тях да се среже, за да се разтече меката вътрешна консистенция. Чери доматите се нарязват на половинки и се подреждат около моцарелата. Те не са акцента – по скоро вкусната Бурата е в центъра на тази салата. Обикновено сме свикнали в тази рецепта да виждаме само босилек, но в нашето предложение той е на втора линия – предпочитаме повече стъкчета магданоз и малко босилек за аромат.

Подредената красота се поръсва със сол на кристали, настъргана в съответната мелничка и обилно полята със зехтин.

Не пропускайте в малка декоратиена чинийка да добавите към платото и сладко от смокини. Не питайте защо! Пробвайте и ни пишете после!

Вива Италия!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)