Карамелизирани зеленчуци на скара

Карамелизирани зеленчуци на скара

14 май 2015

Необходими продукти:
1 бр. патладжан
1 бр. тиквичка
2 бр. червени и зелени чушки
1 бр. люта чушка (по желание)
2 бр. морков
1 бр. домат
1 глава лук
1 бр. лимон
магданоз
2 с. л. захар, сол
зехтин

Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на филийки, посолете го и го оставете да се изцеди от горчивия сок. Нарежете и останалите зеленчуци на филийки. Посолете всичко, поръсете със захарта и напръскайте със зехтин. Оставете зеленчуците да се мариноват за около час и след това ги изпечете на скара. Залейте ги с дресинг от зехтина, сока от лимона и нарязания магданоз. Тези зеленчуци са подходящи както за салата (в този случай трябва да се охладят в хладилника), така и за гарнитура към печени меса и риба.

снимка: foodnessgracious.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)