caramelized-onion-halvesjpg

Карамелизиран лук по шведски

25 юни 2018

Необходими продукти:
лук – 500 г (по-дребен)
захар – 2 с.л.
оцет – 1 с.л.
масло – 30 г
зеленчуков бульон – 200 мл
сол
черен пипер

Вижте  още: Кюфтета от лук

Начин на приготвяне:
Попарете изплакнатите глави лук с вряла вода, извадете ги една по една и ги обелете. Сгорещете маслото в голям тиган, поръсете със захар и изчакайте тя да започне да се карамелизира, после прибавете нарязаните на половинки глави, и разклатете тигана на тих огън, докато покафенеят. Посолете, залейте с бульона и оцета, и задушете под похлупак почти до омекване. Свалете капака и изчакайте да се изпари бульонът. Преди поднасяне поръсете с черен пипер.

снимка: joyofkosher.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)