Pirinsko bottle line

Карлсберг България инвестира 5 млн. лева в завода на „Пиринско“ в Благоевград

23 май 2015

На територията на пивоварна „Пиринско“ в Благоевград стартира изграждането на най-модерната и иновативна технология в пречистването на отпадните води от производството, която съвременните европейски пивоварни прилагат. Пет милиона лева е инвестицията в „Пиринско“ в Благоевград и е най-голямата планирана инвестиция на „Карлсберг България“ в пивоварната за 2015 година. Новата функционалност в оперативния процес ще включва няколко стъпки, като нововъведението е анаеробен биологичен реактор, наречен BIPAQ IC реактор за вътрешно пречистване на водите. Анаеробният реактор осигурява пречистването на отпадните води на завода и е част от дългосрочните инвестиции на „Карлсберг България“, които имат за цел да сведат замърсяването от производствения процес до минимум. Тези води ще повишат капацитета на пречиствателната станция на пивоварната.

Карлсберг България инвестира 5 млн. лева в завода на „Пиринско“ в Благоевград

„Направените от нас инвестиции са продължение на нашите дългогодишни планове да се развиваме и да подобряваме производствените си мощности, в отговор на високите очаквания на нашите клиенти и потребители“, коментира начинанието Иванка Перич, производствен мениджър на компанията. „Карлсберг България“ и пивоварна „Пиринско“ следват зелената линия в своето производство и се доказват като екологично ориентиран фактор в своя домашен регион – една тенденция, в която няма да спрем да инвестираме“, продължава тя. Новото съоръжение ще започне пълноценно да функционира в края на летния сезон.

Carlsberg construction site

„Пиринско“ и „Шуменско“ са най-бързо развиващите се бирени марки (сред седемте най-силни) в общия пазар на бира у нас от началото на годината до момента, сравнено със същия период на изминалата година, според данни на агенция A/S Nielsen. „Пиринско“ е увеличило с 13% обема на продажбите си за този период. В същото време, „Карлсберг България“ пък е най-бързо развиващата се компания на бирения пазар. Данните на агенцията показват, че „Карлсберг България“ постигна 10% ръст на обемите, когато целият бирен пазар е в застой.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)