untitled-2-6

Картофена салата с бекон и карамелизиран лук по немски

10 февруари 2019

Необходими продукти:
картофи – 1 кг
лук – 500 г
зехтин – 100 мл
оцет – 50 мл
горчица – 1 ч. л. дижонска
сол – на вкус
захар – на вкус

Начин на приготвяне:
Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода до готовност. Охлаждат се, обелват се и се нарязват на кубчета. Лукът се реже на полумесеци, слага се в тава, залива се с половината от зехтина и се пече в загрята на 180 градуса фурна, като периодично се разбърква, докато се карамелизира. Беконът се нарязва на ситно и се запържва до хрупкавост в останалият зехтин. Преди да се махне от огъня към него се добавя лукът и се разбърква добре. Смесва се с картофите. Към оцета се прибавят сол и захар на вкус и горчицата и се разбива добре. С тази смес се заливат картофите и всичко се разбърква добре.

Снимка: Megseverydayindulgence.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)