c3da60d57f858ebd9a404b020f74aa9c

Картофени палачинки с пилешко филе и печурки на фурна

05 май 2019

Необходими продукти:
картофи – 4 бр.
яйца – 4 бр.
прясно мляко – 1 ч.ч.
брашно – за сгъстяване
лук – 1/2 глава
кашкавал – за поръсване

За плънката:
пилешко филе – 300 г
стелизирани печурки – 100 г
черен пипер
сол

Вижте още: Пилешко филе с фурми

Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват и след като изстинат се обелват и настъргват на едро ренде. Лукът също се рендосва. Разбиват се добре яйцата, млякото и брашното до получаване на палачинкова смес. Картофите и подправките се прибавят към яйчената смес. Разбърква се всичко до получаване на смес като кексово тесто. Подходящ съд предварително се нагорещява и се намазва с мазнина. С помощта на черпак се разлива върху него от картофената смес. Изпича се от двете страни, като всяка се намазва с масло. След като изпечете всички, пилешкото филе, лукът и печурките се нарязват на много малки парченца. Изсипват се в загретия и намазан с мазнина съд, в който сте приготвяли палачинките. Плънката се задушава до готовност. Палачинките се пълнят с нея, навиват се на рула и се подреждат една до друга в тавичка. Поръсват се с кашкавала и се запичат до неговото разтопяване в предварително загрята фурна.

Снимка: Pinterest.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)