images_cms-image-000046621

Картофени топчета по беларуски

27 февруари 2019

Необходими продукти:
картофи – 1 кг
лук – 1 глава
пшенично брашно – 5 с.л.
олио – 50 мл
сметана – 300 г
доматено пюре (кетчуп) – 5 с.л.
сол
черен пипер
червен пипер
магданоз

Вижте още: Панирани топчета от кисело мляко

Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се настъргват на ситното ренде. Слагат се в марля, която се оставя в гевгир и се оставят да се отцедят за 2 часа. След това марлята се изстисква много добре. Картофите се смесват с настъргания на ситно лук и една лъжица от брашното и се оформят на малки топчета. Овалват се в останалото брашно и се пържат в загрято олио до златисто. Сметаната се разбива заедно с пюрето, добавя се сол и червен пипер на вкус и топчетата се сервират заедно с този сос, поръсени с магданоз и черен пипер.

Снимка: Оgorod.ru

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)