færdig4-august-2013

Картофено-яйчен кейк по датски

02 април 2015

Повече от ясно е защо днес ви предлагаме рецепта от Дания. Не е ясно дали е била сред любимите на родения на днешната дата писател Ханс Кристиан Андерсен, но във всички случаи е една от най-характерните за кухнята на неговата родина.

Необходими продукти:
1.5 кг. картофи
75 гр. масло
8 яйца
100 мл. вода
2 домата
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват и се нарязват на кубчета с размер 1 см. Маслото се нагрява в подходяш по размер тиган и картофите се задушават в него за няколко минути. Яйцата, водата, солта и пиперът се разбиват заедно в купа, след което получената смес се разлива върху картофите. Котлонът се намалява и кейкът се готви докато яйцата са готови. Сервира се топъл, аранжиран с нарязаните на ситно домати.

снимка: sofiesspisekammer.dk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)