2

Каруру

18 юни 2014

Любовта на бразилците към трапезата е изразена най-добре в пословицата: „По-добре много хляб, отколкото малко вино!“ А тяхната кухня съчетава в себе си култури и храни от почти цял свят. Защото върху нея влияние оказват не само местните кулинарни традиции, но и тези на африканските роби, а също така и португалското наследство от времето, когато Бразилия е била владение на Западноевропейската държава. Неотдавна ви казахме „Наздраве!“ с традиционната за тази страна от Латинска Америка напитка Кайпириня. А днес ви предлагаме рецепта за едно от най-разпространените ястия там. 

Необходими продукти:
250 г бамя
2 глави кромид лук
2 скилидки чесън
1 с. л. млени запечени фъстъци
1 с. л. мляно запечено кашу
2–3 см парче пресен джинджифил
150 г скариди
зехтин

Начин на приготвяне:
Сварете изчистените скариди в подсолена вода за няколко минути. Нарежете лука, чесъна и джинджифила на много дребно или с остър нож, или в блендер. Смесете всичко със смлените ядки и запържете в малко зехтин. След като лукът омекне, добавете скаридите, а след още 15 минути – начупената на парчета бамя. Залейте ястието с чаена чаша вода, покрийте го с капак и го оставете да къкри на слаб огън около 1 час, като периодично разбърквайте с дървена лъжица.

За да научите още интересни рецепти посетете страницата на inlife.bg във Facebook!

снимка: kimukeka.com.br

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)