Катрин Деньов

Катрин Деньов : Мъжете имат право да свалят жени

11 януари 2018

Легендарната френска актриса Катрин Деньов защити правото на мъжете да могат да свалят жени. В разгара на кампанията в защита на жертвите на сексуален тормоз на работното си място, Деньов обяви, че зародилото се движение Me too (и аз също) e израз на мъжемразство.

Думите на Деньов бяха подкрепени от още 99 френски актриси, писателки и представителки на академичните среди. Те излязоха с отворено писмо, в което предупредиха за зараждащ се нов вид пуританство. „Изнасилването е престъпление. Но да се опиташ да прелъстиш някого, дори ако го правиш настоятелно или неумело, не е“, пишат те. Според тях много мъже са били несправедливо наказани и изгонени от работните си позиции заради това, че „са докоснали нечие коляно или са опитали да си откраднат целувка“. Авторките на писмото допълват, че е правилно да се разобличат истински случаи на сексуален тормоз, но вълната от обвинения вече е излязла извън контрол и взема невинни жертви.

Скандалът се надигна в края на миналата година, след като в системен сексуален тормоз бе обвинен холивудският продуцент Харви Уайнстийн.

Феминистки във Франция веднага заклеймиха отвореното писмо на стоте дами, като ги обвиниха, че неглижират проблема.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)