12305563_10207085089036979_308103643_n

Катя Кремзер представя стихосбирката „Обичам те, любов“

01 декември 2015

Катя Кремзер е родена в София, но от тринадесет години живее и работи през повечето време във Виена. Завършва Техническия университет, специалност „Радио и телевизионна техника“ и Магистърска степен по Електроника през 1987г. През 2002г. получава диплома с отличие от Хъмбърсайдския университет „Линкълн“, Великобритания, за Магистър по Бизнес Администрация (MBA). Първата й голяма страст е оперното пеене, което накрая остава неосъществена мечта, но никога не се разделя с музиката напълно.

Започва да пише стихове още по време на обучението си в 31 гимназия „Иван Вазов“ в София.„Една среща с поетесата Ваня Петкова промени живота ми завинаги. Бях разтърсена до дъното на душата си и тя заплака с думи… Така започна всичко“, споделя поетесата.

Минава през различни етапи от живота си и разностранни дейности и професии, но музиката и любовта към писането оживяват, вплетени в рими, стих след стих, в които страст, любов и драми преливат в мелодия.
Първите публикации на стихове са в повече от двадесет групи за поезия във Фейсбук, като „Любовта, без която не можем“, „Поетични безбрежия“, „Съюз на поетите в Интернет“, „Онлайн поезия“, „Скрих се в стих“, „Поезия на душата“, „Непознатият свят на поезията“, „Малка песен за теб“, „Най-мечтаният бряг на вълните“, „Миг от вечността“, „Виртуално кабаре „Черна роза“, „Любовна поезия“ и много други.

12309183_10207085136878175_337426375_n

В рубриката „Минути за поезия“ на страницата на InLife във Фейсбук, са публикувани до сега тринадесет нейни творби, като „Среднощно ноктюрно“, „Лебедово езеро“, „Обичаш ли?“, „Не се обричам“, „Любов по здрач“.
През март, тази година, печели наградата и Удостоверение No. 1, в първото издание на „Котката на Шрьодингер“, организирано от Маргарита Петкова и Добромир Банев, за написан сонет.

На 29. Юни 2015 г. изнася първия си тричасов поетичен рецитал „Намери ме любов“, по покана на Тодор Катранджиев, който организира ежеседмични литературни четения в култовия клуб „Бар Дак“.

През 2015 г. печели в конкурс и участие в антологията „Балканска любовна поезия“.

След броени дни й предстои да представи стихосбирката си „Обичам те, любов“, в поредицата „Студио поезия“, която е запазена търговска марка на издателство „Лъчезар Минчев“. Редактор на книгата е поетесата Маргарита Петкова.Премиерата на „Обичам те, любов“ ще се състои на 3 декември 2015 г. от 18.30 часа в книжарница „Хеликон България“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)