Кафене дава шанс за хора с увреждания (видео)

19 юни 2018

Запознайте се с Мат и Джеси: двама младежи с увреждания, които споделят какво е да работиш в кафето на Ейми и какво означава тази работа за тях.

В кафенето Bitty & Beau’s!‘ работят само хора с увреждания, и тази работа е цял нов свят за тях.

Хората постоянно ми казват- свършила си чудесна работа!- а аз им отговарям: Ние всички направихме това“ – казва Ейми Райт, собственичката на кафето Bitty & Beau’s’.

Кафенето не за мен, то е за тях„, допълва тя.

Мат е диагностициран с аутизъм когато е на 10 години.  Един ден по разказа на майка му той се прибира в къщи и избухва в сълзи, заради обидното обръщение на свой съученик. „Беше труден момент„, споделя тя. „Когато поотрасна работи на няколко места, но нищо не му даде толкова много както работата в това кафене. Толкова съм доволна, че сега хората могат да видят и оценят колко чудесен човек е моят син.“

Самият Мат разказва: Аз бях много срамежлив. Не говорех и не общувах много с хора. работата ми е кафенето на Ейми помогна много за моето самочувствие и увереност. Сега съм много по- социален.“

Джеси, негова колежка споделя: „Моето увреждане свързано с крайниците ми. Имам изкривяване заради което ходя като гигантски пингвин. Децата ми се подиграваха като бях малка, но в крайна сметка, да бъда себе си е хубаво. Това тук е моята първа работа и заради трудното си придвижване трябва да работя 10 пъти повече, но се чувството е чудесно!…Тук показваме на света, че дори и с увреждания, ние можем да работим, да създаваме своя собствен свят, и че сме като всички останали. Виждам, че хората започват да възприемат тази идея и обичат да идват тук. Това вече е част от историята, нещо, което кара другите да се усмихват. А на мен дори ми плащат за това преживяване. Не е ли прекрасно!

Мис Ейми променя света. Мисля, че вече и аз съм способен да допринасям за тази промяна“, допълва Мат.

Източник: CNN Heroes

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)