Кафе Kimbo

Кафе Kimbo официално навлиза в България

27 ноември 2017

На 29 ноември от 11:30 ч. в „София Хотел Балкан“, зала „Сердика“ ще се състои пресконференция, дегустация и презентация на водещия кафе бранд „КИМБО“ (KIMBO). От малкото магазинче за кафе в Неапол – световната столица на еспресото, днес KIMBO е сред лидерите на италианския пазар и символ на неаполитанската традиция и страст към кафето по света.

В пресконференцията ще участват г-н Мирослав Печев – собственик на „Софсток ЛТД“ ООД – официален представител на KIMBO за България, както и специални гости от Италия. Водещ на събитието ще бъде проф. Любомир Стойков.

Кафе Kimbo

Неаполитанското know-how на KIMBO се гради на уникалната комбинация от селектиране, смесване и изпичане на кафето. KIMBO се гордее с над 100 различни бленда, получени в резултат на подбора на най-висококачественото зелено кафе с произход от 50 страни по света. За да придаде характерния стил на неаполитанската традиция, KIMBO смесва и изпича кафето в своята фабрика в Неапол. Основна характеристика на всички разновидности е богатият и наситен вкус на кафето, а едно от най-силните визуални послания за удоволствието от чаша кафе KIMBO се свързва с формата на вулкана Везувий – символа на Неапол.

Кафе Kimbo

В световен мащаб KIMBO се асоциира с най-популярния спорт по света – футболът, водеща страст на всеки италианец. Любопитен факт е, че сред феновете на кафе KIMBO са световни футболни имена от италианското калчо – футболисти от „Милан“, „Наполи“, „Интер“ и много други. В България прочутото неаполитанско кафе вече също има своите последователи и почитатели, сред които са Йоана Буковска, Поли Генова, Илиана Раева, академик Светлин Русев, Наско Сираков, Петър Попангелов, арх. Цветан Петров и др. Част от тях ще присъстват и на официалното представяне на кафето в България.

Кафе Kimbo

По време на дегустацията гостите на събитието ще имат възможността да опитат някои от основните специализирани блендове кафе:

KIMBO EXTRA CREAM – перфектен баланс между сладост и киселинност, плътно тяло и пикантни нотки за продължителен послевкус.

KIMBO UNIQUE – нежен бленд от Арабика и Робуста с деликатен аромат, сладост и мекота на вкуса за истински еспресо ценители.

KIMBO TOP FLAVOUR – бленд от 100% Арабика, прецизно селектирана директно от плантациите. Перфектна комбинация от сладост и лека киселинност.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)