split-pea-soup-5-1170x780

Квебекска крем супа от грах с бекон

23 февруари 2019

Необходими продукти:
грах – 400 г (от консерва)*
бекон – 200 г
лук – 1 глава
чесън – 2 скилидки
моркови – 1 бр.
дафинов лист – 1 бр.
праз лук – 1 стрък (само бялата част)
мащерка
черен пипер
сол
чубрица
олио

Вижте още: Боб с бекон и мед на фурна

Начин на приготвяне:
В тенджера в олиото се задушава ситно нарязаният лук. Добавят се ситно нарязани и останалите зеленчуци, заедно с чубрица и сол на вкус. След като всичко заври, се добавя дафиновият лист, грахът и още малко гореща вода, колкото да покрие зеленчуците. Тенджерата се захлупва и котлонът се намалява. Ястието се оставя да къкри около половин час. Отделно се задушава беконът, предварително нарязан на съвсем ситно. Супата се дърпа от котлона и се пасира. Към готовата смес се прибавя беконът и се разбърква. Поднася се с по стрък мащерка във всяка купичка.

*в оригиналната рецепта се използва изсушен грах

Снимка: Seasonsandsuppers.ca

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)