kostner-880x495

Кевин Костнър на 65! Седем мисли за седмицата…

18 януари 2020

Роденият на 18 януари 1955 г. Кевин Костнър е третото дете на Бил и Шарън Костнър. Има по-голям брат, Дан, който е роден 5 години по-рано. Имал е и трети брат, който умира през 1953 г. Работата на баща му изисква семейството често да се мести. Поради това Кевин така и не успява да намери приятели и предпочита да използва въображението си. Това негово умение по-късно ще му помогне в актьорската професия. Като тийнейджър пее в Баптисткия църковен хор, пише поезия и ходи на курсове по писане на сценарии. Освен това е отличен баскетболен, футболен и бейзболен играч. През 1973 г. се записва в Калифорнийския университет, където изучава тънкостите на бизнеса. След като се дипломира, Костнър започва работа, но месец след началото решава, че иска да бъде актьор. Записва се на всевъзможни актьорски курсове, с които впечатлява на всички кастинги.

Женил се е два пъти. Първият му брак е със Синди Костнър от 1978 до 1994 г. От този брак има три деца. Вторият му брак е от 2004 г. до днес с Кристин Баумгартнър, от която също има три деца.

Официалният му дебют се води през 1982 г. с Night Shift. До 1985 г. Костнър участва в някои по-обикновени филми докато не се среща с Лорънс Касдън и не участва в „Силверадо“. През 1987 г. излизат No Way Out и определено по-силният – „Недосегаемите“ на Браян де Палма, където е в ролята на Елиът Нес. В края на 80-те години Кевън Костнър се снима в два филма за бейзбол, както и други по-слаби заглавия. С парите, които спечелва от участията си, американецът се пробва като режисьор. А дебютът му е повече от успешен – „Танцуващият с вълци“ (1990) се оказва истинска машина за пари, а на всичкото отгоре в последствие бива подплатен с награди. Заглавието печели 7 „Оскар“-а: за най-добър оператор, най-добър режисьор, най-добър монтаж, най-добра музика, най-добър филм, най-добър звук и най-добър сценарий.

След грандиозния успех на „Танцуващият с вълци“ Кевин Костнър хваща вярната посока. През 1991 г. снима „Робин Худ: Принцът на крадците“, както и „JFK“ на Оливър Стоун. През 1992 г. актьорът прави тоталния си пробив с „Бодигард“, който въпреки че не е оценяван особено високо от критиката, остава един от най-добрите филми на актьора. В „Бодигард“ той си партнира с певицата Уитни Хюстън.

Колкото и невъзможно да изглежда, успехите на Кевин Костнър бавно и полека остават назад. Следващите му превъплъщения са повече от разочароващи. A Perfect World, режисиран от Клинт Истууд през 1993 г., е слаб, а последвалият го „Уайът Ърп“ с нищо не подсказва за добрите дни нито на режисьора Лорънс Касдън, нито на главния изпълнител Кевин Костнър. Съдбата на „Воден свят“ (1995) също не е особено успешна и въпреки положителните отзиви след Tin Cup (1996), следва отново разочарование в „Месия на бъдещето“ (1997).

Кевин Костнър, разбира се, не пада духом, а се опитва всячески да намери отново верния път и почти успява да го стори с „Писмо в бутилка“ и „От любов към играта“ през 1999 г. Дори и през първите няколко години на новия век Костнър не успява да омилостиви критиката, дори и с приличната драма „Водно конче“(2002) и „Хората говорят“ (2005). Засега Костнър остава звезда от 90-те, а зрителите чакат от него нов и силен филм.

Предлагаме ви някои от мислите на актьора:

„Важното в живота е сам да взимаш решения за действията си. Резултатите не винаги имат значение.“
„Ти решаваш дали ще увехнеш като маргаритка или ще се изправиш и ще продължиш да живееш живота, който ти е даден, по най-добрия начин.“
„Когато обичаш, трябва да можеш да кажеш: „Съжалявам“. Дори когато си прав.“
„Не искам да имам угризения на съвестта за това как съм живял.“
„Провалът не те убива. Той само прави желанието ти да успееш по-силно.“
„Ще научиш за мъжа повече от това, което прави, отколкото от това, което казва.“
„Хората, които са ни необходими в Белия дом, никога няма да станат президенти на Америка.“

снимка: youtube.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)