VEI KRU Uredba

КЕВР решава за поскъпването на тока

04 юни 2015

Открито заседание за утвърждаване на новите цени на електричеството ще проведе днес Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), на което трябва да се реши за поскъпването на тока. Очаква се електроенергията да поскъпне средно с 2% от юли.

Най-голям скок в цената на тока за бита – с 3,64%, се очаква да има за абонатите в Североизточна България, обслужвани от Енерго-про. По-скъп ток с 1,53% иска ЧЕЗ за абонатите си в Западна България. В Южна България, обслужвана от ЕВН, токът за бита ще се увеличи с 1,22%. Тези увеличения от средно 2% изглеждат минимални на фона на исканията на енергото за драстичен скок. Още през април от ЧЕЗ и „Енерго про“ настояха за 25% скок на нощната енергия. Това обаче е само една от множеството компоненти за цената, която накрая плащаме. ЕVN се обяви за около 8-процентно увеличение на крайните цени.

Юли миналата година имаше увеличение от близо 3 на сто, а октомври с още близо 10 на сто.

След обсъждането на цените в сектор „Електроенергетика“ на днешното заседание, окончателното решение за това с колко може да ни се увеличи сметката за ток се очаква да бъде взето в края на месеца и да влезе в сила от новия регулаторен период, който започва от 1 юли. /БГНЕС

снимка: penonbg.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)