
Необходими продукти:
400 г блат за торта
200 г заквасена сметана
200 г бял шоколад
200 г черен шоколад
Дървени шишчета
Парче дебел стиропор, в което да бодете готовите кейк попс
Цветни украси или пък без : )
2 малки метални купички като за крем карамел
Начин на приготвяне:
1) Натрошете блата на трохи. Може да се ползва и кухненски робот. Сложете сметаната и мачкайте докато не се получи твърдо тесто.
2) С лъжичка отмерете горе-долу еднакви топченца. Оформете ги в правилна форма и ги загладете с ръце. Сложете ги в тавичка с готварска хартия и после в хладилника да стегнат (около 2 часа).
3) Направете водна баня на двата шоколада. Трябва да се втечни.
4) Топвате шишчето в шоколад и бодвате в топчето да се закрепи. Така се подсигурявате, че ще се захване добре. Сложете за 10 минути във фризер да стегне.
5) Топвате топчето в шоколад и веднага украсявате с пръчици, шоколад или каквото сте решили. Имайте в предвид, че бързо се втвърдява шоколада, така че една по една се топват и украсяват, а не всички наведнъж. Всяко шишче се слага забито върху стериопор за да изстине без да докосва нещо и да развали красотата му.
6) Copy / Paste докато не свършат. Процедурата се повтаря отново и отново. Развихрете твореца в себе си!
Сервирайте с усмивка! : )
Снимка: © Pexels
Още по темата
-
Картофена салата с бекон по немски
In TASTEНеобходими продукти: яйца – 2 бр. бекон – 200 г картофи – 500 г червен ...
-
Крем с авокадо и джинджифил
In TASTEНеобходими продукти: 1 авокадо 1 банан корен от джинджифил (парче с дължина около 2-3 см ...
-
15 странни и невероятни ресторанта (част I)
In TASTEВинаги сте искали да закусвате с лъвове, или поне с жирафи? Или да вечеряте в ...
-
Коктейл „Атомна диня“
In TASTEНе, нека името на този коктейл да не ви плаши! Макар че, лично ние, екипът ...
Остави своя коментар през Facebook