11903065-cakepop-1468571761-650-1febe6cc88-1470662267

Кейк-попс – малки и сладки изкушения

05 ноември 2016

Необходими продукти:
400 г блат за торта
200 г заквасена сметана
200 г бял шоколад
200 г черен шоколад
Дървени шишчета
Парче дебел стиропор, в което да бодете готовите кейк попс
Цветни украси или пък без : )
2 малки метални купички като за крем карамел

Начин на приготвяне:

1) Натрошете блата на трохи. Може да се ползва и кухненски робот. Сложете сметаната и мачкайте докато не се получи твърдо тесто.
2) С лъжичка отмерете горе-долу еднакви топченца. Оформете ги в правилна форма и ги загладете с ръце. Сложете ги в тавичка с готварска хартия и после в хладилника да стегнат (около 2 часа).
3) Направете водна баня на двата шоколада. Трябва да се втечни.
4) Топвате шишчето в шоколад и бодвате в топчето да се закрепи. Така се подсигурявате, че ще се захване добре. Сложете за 10 минути във фризер да стегне.
5) Топвате топчето в шоколад и веднага украсявате с пръчици, шоколад или каквото сте решили. Имайте в предвид, че бързо се втвърдява шоколада, така че една по една се топват и украсяват, а не всички наведнъж. Всяко шишче се слага забито върху стериопор за да изстине без да докосва нещо и да развали красотата му.
6) Copy / Paste докато не свършат. Процедурата се повтаря отново и отново. Развихрете твореца в себе си!

Сервирайте с усмивка! : )

 

Снимка: © Pexels   

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)