Кейт Грант - модел със Синдром на Даун

Кейт Грант – момичето със Синдром на Даун, което покорява модните върхове

16 януари 2019

Ако някога сте мислили, че заболяване като Синдрома на Даун може да ви попречи да реализирате мечтите си… помислете пак. Живият пример за това е чаровната 20-годишна ирландка Кейт Грант, която е сред най-успешните модели в момента.

Едва на 20 години, момичето от Северна Ирландия грабна короната в конкурса за красота Teen Ultimate Beauty of the World, след това участва в седмицата на модата – Belfast Fashion Week, а в момента е и посланик на известен козметичен бранд, рекламирайки очната им линия.

Кейт Грант - модел със Синдром на Даун

Марката вече е договорила нейни снимки да бъдат изложени в над 2000 магазина в 30 държави, в които този продукт се продава и определяно смята, че е направила успешен ход.

„Кейт дава пример на много хора, които ще повярват и ще тръгнат по същия път. Тя се реализира, но има и друга мисия – да мотивира индустрията да наема повече хора с увреждания. Иначе винаги е искала да бъде супермодел, но знае как да използва популярността си и за добри каузи“, смята майка й Деидре. Тя не крие колко горда е с дъщеря си заради изключително силната й воля.

Кейт Грант - модел със Синдром на Даун

„Обожавам оптимизма й. Когато си млад, мислиш че светът няма граници и затова Кейт не позволява на препятствията да застават на пътя й и да я спрат така, както биха спряли един по-възрастен и обременен човек“, завършва Деидре.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)