cinnamon-pecan-cake-2

Кекс с канела и орехи

03 февруари 2019

Необходими продукти:
канела – 20 г
орехови ядки – 100 г
яйца – 3 бр.
кафява захар – 1 ч.ч.
брашно – 2 ч.ч.
кисело мляко – 1 ч.ч.
олио – ½ ч.ч.
бакпулвер – 1 ч.л.
сода за хляб – ½ ч.л.
масло – за намазване на формата
брашно – за набрашняване на формата
пудра захар – за поръсване

Вижте още: Бананов хляб с канела

Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер в купа яйцата заедно с киселото мляко. Постепенно добавете и кафявата захар и разбийте много добре. В киселото мляко изсипете бакпулвера и содата и оставете да шупне. Добавете го към сместа. Прибавете олиото и разбъркайте отново с миксера много добре. Изсипете на части брашното, докато разбивате. Най-накрая добавете половината от канелата и натрошените на много ситно орехи и разбъркайте, може само с шпатула, до получаването на еднородна смес. Намажете форма за кекс с масло и я набрашнете. Изсипете тестото в нея. Печете в загрята на 180°C фурна до готовност. Преди поднасяне поръсете със смес от пудра захар и останалата канела.

Снимка: Homeboyfoods.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)