winecake11

Кекс с червено вино

17 ноември 2018

Необходими продукти:
брашно – 3 ч.ч.
яйца – 2 бр.
червено вино - 3/4 ч.ч.
захар – 1 ч.ч.
олио – 1/3 ч.ч.
сода за хляб – 1 ч.л.
канела – 1 к.л.
кисело мляко – 1 с.л.
ванилия – 1 бр. на прах
какао – 2 ч.л.

Вижте още: Пуешко месо с червено вино и босилек

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, прибавете червеното вино, после захарта. Разбърквайте до разтопяването на захарта с дървена лъжица или тел за разбиване. Добавете олиото и разтворената в киселото мляко сода. Прибавете постепенно брашното, канелата и ванилията. Прибавете и какаото. Разбъркайте сместа добре, за да не останат бучки брашно. Изсипете я в намазнена и набрашнена подходяща тава. Кексът се пече се в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, по която не трябва да полепва тесто. След изпичане го оставете да се охлади и го нарежете на парчета. По желание се поръсва с пудра захар.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)