hacker in action

Незабавен глобален отговор на последната кибератака

16 май 2017

Европейските институции се заеха да се противопоставят на кибератаките, засегнали компютри в над 100 държави. Това коментира говорителят на Европейската комисия  Маргаритис Схинас в брифинг в Брюксел. Той цитира комисаря по въпросите на сигурността на ЕС Джулиан Кинг, според когото хакерските нападения изискват „незабавен координиран глобален отговор“.

За координирани действия и създаване на система за защита срещу кибератаки по-рано днес призова и руският президент Владимир Путин.  Няколко страни от общността са сред най-засегнатите от атаките, посочи още Схинас. По тази причина и в Европейската комисия ще бъдат прегледани нормативните актове, насочени към киберсигурността и срещу киберпрестъпността, категоричен беше говорителят на Комисията.

Мощната кибератака бе определена като епидемия с невиждани размери

Мощната кибератака бе определена като епидемия с невиждани размери

„ЕК продължава внимателно да следи ситуацията и е в непрекъснат контакт с центъра по киберсигурността в Европол“, каза още той и допълни, че отговорните институции в Брюксел работят координирано за преодоляване на проблема и в защита на жертвите на атаката.

Да припомним, че преди дни станахме свидетели на най-мощната в интернет пространството кибератака до сега.Тя бе определена като „епидемия с невиждани размери“ и порази милиони компютри и системи по света. 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)