Китайският хоризонтален небостъргач е почти готов (видео)

19 април 2019

Проектът „Рафълс сити“ (Raffles City) в китайския град Чунцин, определян като инженерно чудо, вече е почти завършен, съобщи Си Ен Ен. Разработен от световно известния архитект Моше Сафдие, той обхваща главозамайващите 1,12 млн. кв метра и се състои от осем кули и огромен свързващ закрит мост, наричан „хоризонтален небостъргач“.

image (2)

Твърди се, че 250-метровия мост „Кристал“ е сред най-високите в света. Той ще приютява панорамна галерия, „небесни“ градини, басейн „инфинити“ и различни ресторанти.

image (4)

Ако това не ви се струва достатъчно, нощно време мостът ще може да се превръща в огромна светлинна атракция и да озарява небето със зашеметяващо светлинно шоу.

image (1)

Комплексът „Рафълс сити“ ще включва и търговски мол на площ 230 000 кв метра, 1400 апартамента, луксозен хотел и 160 000 кв метра луксозни офис пространства, предава БТА.

image

Неотдавна бе завършен осмият, и последен, небостъргач от комплекса за 3,8 млрд. долара, което означава, че „Рафълс сити“ е напът да бъде открит тази година.

image (3)

Дизайнът е вдъхновен от традиционните китайски платноходки. Архитектите възкресяват по този начин духа на миналото на Чунцин като търговски център.

image (5)

Амбициозният проект е разположен в центъра на града, с изглед към мястото, където се сливат реките Янцзъ и Цзялин.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)