wind-turbine_large84-800x445

Китай пренасочва 60 000 войници да садят дървета в борба срещу замърсяването

15 февруари 2018

Китай обяви, че пренасочва около 60 000 войници, чиято задача ще бъде да садят дървета. Това се прави с цел справяне със замърсяването в страната, чрез увеличаване делa на горските масиви.

Значителни части от Народната Освободителна Армия на Китай, заедно с части на националната полиция, са преместени от техните постове в граничните северни части на страната към работа по граждански задачи.

Мнозинството от тях ще бъдат насочени към провинцията Хабей, която включва Пекин, съобщава Asia Times

Районът е познат като място на замърсен въздух и гъст смог, стелещ се плътно над столицата. Счита се, че идеята да се садят дървета за справяне с проблема се приема добре сред членовете на военните онлайн форуми, при условие, че пренасочените ще запазят своя ранг, независимо от променената си дейност.

С този ход Китай планира да засади с дървета поне 84 километра до края на годината, което се равнява на територия с размерите на Ирландия.

Целта е горският масив в страната да се увеличи с 2%. В момента горите покриват 21 % от територията на Китай. До 2020 г. те трябва да достигнат 23%, съобщава China Daily.

Зянг Джианлонг, шеф на Държавната Китайска Горска Администрация, заявява, че  до 2035 г., този процент може да достигне и 26%.

Компаниите, организациите и талантливите граждани, занимаващи се в озеленяване са добре дошли да се присъединят към нашата зелена кампания,“ казва той. – „Сътрудничеството между правителството и неправителствени организации ще бъде приоритет„.

източник: independent.co.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)