20134749_678013325731153_372558977_n

Киш с шунка Флориан

25 юли 2017

Всичко тук,  във Венеция,  е легендарно и изпълнено със символика и истории. Такова е и кафене „Флориан“ – световноизвестно място, което от 1792 година до днес е станало свидетел на милиони изпити кафета, разговори и съдби.

Още по темата: Венеция – Кралицата на Адриатика!

Кафе-бар Флориан на площад Сан Марко във Венеция

Кафене „Флориан“ на площад „Сан Марко“ във Венеция

Кафене „Флориан“ се намира под аркадата на площад „Сан Марко“ и е едно от многото кафета, подредени в стройна редица тук. Но то не е като другите! Заведението е наистина специално и в това се уверяваш на мига, в който седнеш. Фреските по стените и таваните са от самото откриване на заведението и днес са пакетирани със стъклени пластири, за да се съхранят.

20158132_678013392397813_1905379129_n

20120853_678076135724872_1811269331_n

Салонът от червен плюш и елегантните малки мраморни масички във вътрешната част на заведението са особено романтични и препращат във вековете. А отвън, цари истинска приказка – класическа музика на живо, прекрасна гледка към църквата Сан Марко, Венецианската Кула, Двореца на Доджите и Зодиакалната кула.

Още по темата: Зодиакалният часовник на Венеция отброява времето

20067587_678013209064498_852196805_n

Когато денят ти започва ето така…

20117581_678013235731162_97196303_n
Чашата ароматно италианско кафе ти помага да отвориш набързо очи и да погледнеш към листата с малки закуски. Веднага си избираме киш с шунка Флориан. Не само защото носи името на прочутото кафене, където се намираме, а и защото очакванията ни са да бъде приготвено много добре. Напълно оправдани очаквания!

20158120_678013145731171_1568535225_n

Ето как да приготвите това ястие и вие:

Необходими продукти:

кора-тесто за киш (продава се в супермаркетите, като може да се ползва и тесто за соленки)
яйца
течна сметана
шунка
кашкавал
сол, масло

20136450_678013362397816_1040557322_n

Киш с шунка Флориан

Разстелете кората тесто в малка тавичка, като поставите от тестото и по стените на съда. Намажете го с разтопеното масло. Разбийте яйцата, като добавите към тях сол, течна сметана, нарязана на дребно шунка и настърган на ренде кашкавал. Изсипете в средата и запечете за около 15 минути. Когато хване плътна коричка и тестото отстрани се позачерви – значи е готово и може да сервирате.директно.

Кафе-бар Флориан на Площад Сан Марко във Венеция

Кафене „Флориан“ на площад „Сан Марко“ във Венеция

В името на по-добрата презентация, поставете отгоре 2-3 нарязани на тънко парчета шунка.
Чудесна закуска, на още по-чудесно място – легендарното кафене „Флориан“ на площад „Сан Марко“ във Венеция! 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)