Класиката е модерна

Класиката е модерна

03 януари 2015

В рубриката ни за интересни дизайнелски решения по света, днес ви представяме един очарователен апартамент в Лондон. Той е завършен и обзааведен през 2014 година и се намира в Брумптън Резиденс.
The-Bromptons-05-1150x766

Заданието на собственика към дизайнерско студио Roselind Wilson Design било да се постигне класически интериор,  но с нови, модерни изказни средства.

The-Bromptons-04-1150x766

Успяли са, нали? Всъщност стените и подовете са обработени много изчистено – прави линии, без почти никакви пищности – подът е решен в бял мрамор, пресечен от черни мраморни квадрати, което всъщност е една от най-класическите подредби за под. Но не се натрапва, а по-скоро стои като „намигване“ .

Стените са изчистени, цветово решени в гълъбово синьо и нюанси и тъкмо да си почисли човек, че са модернистични и…появяват се класически кантове и орнаменти в деликатно бяло.

The-Bromptons-06-1150x766

Мебелите в преобладаващата си част са определено модерни, но…ето че веднага се намесва барокова златна конзола или класическа картина в пищна рамка или елегантен лампион. Ето че модерните линии и трендове, веднага сменят физиономията си и заедно с класическите вещи и акценти „зазвучават“ в един прекрасен ансамбъл.

Прави впечетление изключителното спокойствие, което струи от всеки кът на дома. Изчистените линии на камините са прекрасна релация между модерното и класиката в този дом. Пердетата почти не се усещат, а чистата линия на шкафовете е само прекрасен декор за силните класически акценти.

The-Bromptons-03-1150x766The-Bromptons-11-1150x780

Много елегантност притежава този дом. Насладете се на една отлична дизайнерска работа.

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)