версия

Класическата версия на Skype отстава без поддръжка

06 февруари 2019

Класическата версия на Skype остана от началото на февруари без поддръжка от страна на Microsoft. Това можеше да се случи и по-рано – още през септември 2018 г., но по молба на потребителите компанията отложи срока за прекратяване на поддръжката, съобщава TechNews.bg.

Потребителите на Skype Classic 7.4 за компютри вече няма да получават актуализации на приложението, нито пък ще могат да разчитат на техническа поддръжка. На всички тях Microsoft препоръчва да преминат към Skype версия 8.

Актуалната версия включва редица нови функции и подобрения – като запис на позвъняванията и опростено предаване на файлове, както и променен интерфейс, но някои обичайни функции на приложението са отпаднали. Skype 8 идва също с претенция за по-добро качество и надеждност на връзката. В чата е предвидена възможност за споменаване на потребители и бързо преглеждане на всички получени връзки и файлове. Снимки, видео и други видове съдържание с размер до 300 мегабайта могат да се изпращат, като просто се плъзнат в прозореца на разговора.

Отказът от поддръжка на Skype Classic е поредната стъпка на Microsoft за насърчаване на потребителите на Windows 7 да преминат към актуалната платформа Windows 10. Те могат да инсталират и ползват Skype 8 на Windows 7, но някои функции на месинджъра – например режима на разделени прозорци – няма да работят.

Вижте още: Skype ще дава данни на клиенти на полицията

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)