w990.777777777jpg

Клод Моне в новата лимитирана серия мъжки аксесоари на S.T. Dupont

27 май 2019

Картината „Впечатление. Изгряващото слънце” е една от най-разпознаваемите творби на Клод Моне. Сега тя е любима на  видни историци на изкуството и на скромните любители на легендарната живопис. Именно тя става символ на импресионизма. Моне я рисува през 1872 г. в хотелска стая в Хавър. Очевидно платното е вдъхновило и дизайнерите на престижния бранд за аксесоари S.T. Dupont за новата им линия.

w333990

Факт е, че приблизително по същото време, когато Клод Моне рисува тази картина, младият предприемач Саймън Тисо-Дюпон възобновява бизнес живота си, след като пожар унищожи каретата му. Тогава той решава да прави бизнес с аксесоари.
Изгревът, обезсмъртен в масло, се прехвърля в запалки и писалки с помощта на оцветен лак, рецептата на който е разработен от руснака  Георги Новоселцев. Той се присъединява към майсторите на С.Т. Dupont, когато обявяват, че търст майстор на плакети. Новоселцев избягал от революционната Русия в Азия, където се научил да работи с китайски лак от смолата на рядък храст. Тази техника дава същата яркост и издръжливост, както емайла, но е много по-олекотена. Вижте серията аксесоари – с привкус на Изкуство и неподражаема изисканост.

w98989890w9яяяяяяяяяяя90

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)