0000285771-article3

Кметът на Лондон отхвърли проекта за небостъргач „Лалето“

17 юли 2019

Кметът на Лондон Садик Кан отхвърли предложението на милиардера Джоузеф Сафра за изграждане на 305-метрова кула във формата на лале до небостъргача му Gherkin (“Корнишона“) във финансовия квартал на Лондон, съобщава Bloomberg.

Кан е отхвърлил плана, тъй като той може да навреди на близката Лондонска кула, която е включена в Списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство. Така градоначалникът не се съобрази с решение на комисията по планирането, която преди това одобри проекта.

„Предложеното строителство на висока атракция за посетителите само заради своята височина, форма, дизайн и изглед няма да отговаря на най-високото качество на проектирането, изисквано за висока сграда на тази локация“, съобщи местната администрация в Лондон.

„Лалето“, проектирано от архитектите от Foster + Partners, ще предлага „удивителни панорамни гледки“ и стъклени гондоли, става ясно от сайта на небостъргача. Планът включва също площи за търговия. Строителството трябваше да започне през 2020 г. и да приключи през 2025 г.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)