Кнедли Залцбург

Кнедли Залцбург

17 май 2015

Необходими продукти:
6 бр. белтъци
3 бр. жълтъци
100 г захар
20 г брашно
1 ванилия на прах
настъргана кора на 1 лимон
масло за намазване на тавичката
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер белтъците със захарта, докато станат на гъста пяна. Добавете внимателно предварително разбитите жълтъци, брашното, ванилията и лимоновата кора и разбъркайте леко на ръка с бъркалка. Изсипете сместа, подредена в четири порции, в намаслена тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 9 минути. Докато се пече, фурната не бива да се отваря. Десертът се поръсва с пудра захар и се сервира горещ. Може да го поднесете със сладко от малини, ягоди или червени боровинки.

снимка: wikimedia.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)