DSC_0060

Кобрата: Изиграх мача много добре тактически

29 април 2017

“Малтретирах го през цялото време, въпреки че той се чудеше как да се измъкне и му беше наистина много тежко, както обещах“,коментира Кобрата след успеха над Кевин Джонсън.

“Смятам, че изиграх мача много добре тактически. Малтретирах го през цялото време, въпреки че той се чудеше как да се измъкне и му беше наистина много тежко, както обещах“, заяви Кубрат Пулев, след като победи Кевин Джонсън при защитата на Интерконтиненталната титла на IBF в София, предаде репортер на БГНЕС.

Кобрата победи американскияси съперник по точки в зала“Арена Армеец“и по този начин се превърна в официален претендент за световната титла на IBF и ще се изправи срещу Антъни Джошуа или Владимир Кличко.

“Противникът не беше кой знае колко опасен към крайните рундове, но в началото наистина беше опасен. Опита се да нанесе хубави и точни удари, уцели ме един-два пъти. Мога да кажа, че беше доста опитен противник и много неудобен. Не можах да го нокаутирам, но с повечето, които е играл, наистина не можаха да го нокаутират и те. Има загуби само от сериозни противници, но за мен наистина не беше чак много опасен. Уморих го и вече накрая просто не можах да намеря пътя към брадичката му“,коментира Пулев след двубоя.

Българският боксьор заяви, че ще бъде отлично подготвен за мача за световната титла.

“Знаете, че аз съм много постоянен, много твърдоглав дори, но смятам, че трябва още много работа. Съвсем различна подготовка за подобна титла и съвсем не бях на необходимото ниво. Още един път ще кажа, че се подготвяме спрямо противника, който беше много неудобен. В началните рундове бе опасен и през цялото време внимавах. С треньора и целия щаб трябва да се подготвя по съвсем различен начин и ще бъда на необходимото ниво със сигурност – който и да победи, срещу който и да се изправя“,каза той.“Смятам, че човек се учи повече от грешките си, отколкото от победите и от успехите. Така че взел съм си поука, виждате, че почти…вкара ми 1-2 удара, които не трябваше дадопускам, но смятам, че изиграх мача много добре тактически. Малтретирах го през цялото време, въпреки че той се чудеше как да се измъкне и мубеше наистина много тежко, както обещах“,допълни Пулев. /БГНЕС

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)