Когато вечерята буквално е съкровище (видео)

Когато вечерята буквално е съкровище (видео)

28 април 2015

Една стара родна пословица гласи „Роди ме мамо с късмет, пък ме хвърли на смет“. Вместо да я перифразираме, ще ви разкажем историята на 53-годишната Тони Елиът от Франклин, щата Тенеси, САЩ, която едва ли някога е чувала въпросната поговорка, но пък сама по себе си е страхотен пример за нея.

Когато вечерята буквално е съкровище (видео)

Американката вечеряла в ресторант в града, когато опитвайки поръчаната порция стриди, усеща нещо твърдо в устата си. Първоначално решила, че е счупила зъб, но малко след това вижда, че всъщност е захапала истинска перла. В следващия четвърт час, в чинията й се изсипват още 49 перли, която я превръщат в една изключително богата жена.

„Никога досега не ни се е случвало нещо подобно. Да, преди много години един клиент откри една перла, но цели 50 – това просто означава, че си роден с късмет“, коментира случилото се управителят на ресторанта Джеймс Хъмфрис. Той уточнява, че морските дарове са били доставка от Мексиканския залив в Луизиана и признава, че находката е била опакована и връчена на клиентката, тъй като „това бе нейната порция, следователно и перлите са нейни -все едно да спечелиш от лотарията“.

Woman-Finds-50-Pearls-in-an-Oyster3

Последният подобен случай пък е бил в ливанския град Тир преди 7 години, когато през септември 2008 г. 50-годишна готвачка от местен ресторант открива в стрида 26 перли. Тя възнамерявала дълго време да кандидатства и за Рекордите на Гинес, нещо, което вече може да стори и Тони Елиът.

текст: Митко Попов
снимки: ABC News

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)