Когато изкуството говори само по себе си! Виж целия концерт на Лукас Маскиано!

15 януари 2016

Само преди броени дни ви обещахме да ви направим съпричастни с магията на Лукас Маскиано и ето, че днес е време да да спазим обещанието си. Предлагаме на вниманието ви пълен запис от концерта на талантливия аржентинец, който се състоя на 7 декември в препълнения столичен пиано бар Магнито. Компания там му правят Теодор Грозданов – китара, Божидар Стоичков – кахон, Денис Гоев – тромпет, Даниеле Фебо – бас и Лазар Бандов – ударни. Убедени сме, че веднъж докоснали се до вълшебството, криещо се в тази невероятна сплав от танго, блус и фламенко, ще разберете защо Лукас пълни стадионите в Латинска Америка и Испания.

DSC_0038

И все пак, ако трябва да разкажем нещо за безспорния ни любимец – вече повече от 15 години той живее в Европа, като на пазара има издадени 8 диска, продуцирани от компании като „Сони Мюзик“, „Уорнър“, „Филмаск“, разполага и със собствена независима марка, носеща името Елефантито Рекордс. От 2003 до 2013 година с творчеството си се задържа на първите места в най-първите места в най-престижните радио и телевизионни канали на Испания.

През 2014 година създава част от саундтрака на филма „Диди Холивуд“, дело на известния режисьор Вигас Луна, заснет със специалното участие на Елса Патаки. Като продуцент издава повече от двайсет рок и поп дискове на испански творци, работи и във Варанаси (Индия) заедно с известни индийски музиканти. Съвсем наскоро той представи осмия си диск, носещ заглавието “От Париж до Трансилвания”. Записан е по време на пътуване, осъществено с микробус от Франция до Румъния, при което Лукас Маскиано и техническият екип прекосяват осем европейски страни.

12509678_720449174724001_8463023011320791812_n

През април тази година Лукас ще стартира европей ското си турне, като желанието му е да реализира концерти в Англия, Германия, Австрия, Франция, Италия, Унгария, Чехия, Гърция, Турция, Сърбия, Македония и България.

DCM 2224

Но стига толкова приказки, време е да ви оставим в компанията на магичния Лукас Маскиано изцяло под мотото, че музиката говори най-добре сама по себе си. За финал ще ви препоръчаме само да се вслушате внимателно в изпълнението на легендарната ни народна песен „Катерино моме“. Убедени сме, че трудно ще откриете дори и българин, който да вложи толкова чувство и емоция в интерпретацията си…

DSC_0080

Оператор: Кунчо Поляшки
Фотограф: Симеон Симеонов
Постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)