Когато науката срещне децата

17 октомври 2016

„Око да види, ръка да пипне“ – така е казал народът. Когато обаче ръцете са детски, а очите широко отворени за чудесата на природата, науката придобива едно друго измерение… Само така можем да опишем откриването на Детската лаборатория за приложна и забавна химия и биология, организирана от Байер България ЕООД, която бе официално открита преди броени дни.

Научната лаборатория ще се помещава в сградата на Националния музей „Земята и хората“ в рамките на 10 дни, в периода от 12 до 22 октомври – период, в който и вашето дете може да се убеди колко забавни всъщност могат да са химията и биологията, ако се представят по правилния начин.

himia1

Специални гости на официалното откриване на лабораторията бяха проф. Иван Димов, заместник-министър на образованието и науката, г-н Алексей Христов, Председател на Управителния съвет на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки (СРООПН), г-н Чавдар Начев, Директор на Националния музей „Земята и хората“ и г-жа Екатерина Карпузова, Търговски директор, Фармацевтични продукти, Байер България ЕООД.

NAUCHNA LABORATORIYA DECA BAYER.00_06_23_05.Still006

Там бяхме и ние, от In Life, за да се убедим лично по време на интригуващите експерименти, демонстрирани от млади олимпийски състезатели  и доброволци от Bayer, че науката има и атрактивна страна. Убедете се и вие!

Репортер: Калина Станева
Оператор: Венелин Бакалов
Постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)