connor_erin_Kellen

Когато сърцето те води (видео)

11 февруари 2015

Казват, че съдбата има свои собствени планове за всеки от нас. Дали ще вярваме в това или не, е въпрос на собствен житейски мироглед, но понякога, само понякога, на света има толкова невероятни истории, които сякаш изцяло потвърждават това правило. Една от тези истории е тази за любовта на Конър Рабинович и Ерин Робъртс, която макар и да звучи като приказка, е съвсем истинска. Едва на 17 години, младият спортист чува шокиращото заключение на лекарите – „Ако не ти трансплантираме ново сърце, ще умреш“. Последвалите месеци за доскоро вечно усмихнатия тийнейджър от Минесота са буквален ад – той изживява драматично всяка една секунда, минута и час, докато се надява, че ще намери донор.

connor1
И същевременно с това, мисълта, че за да е жив той, трябва да умре някой друг, го подтиска още повече. В същото време, в Южна Дакота 20-годишният Келън дори и не подозира, че това е последната му вечер. При неволен инцидент, младежът пада и удря главата си в бордюра, загивайки на място. Сърцето му обаче е здраво и е единственият шанс Конър да оцелее.
„Най-щастливият ден в живота ми не бе щастлив. Радвах се, че ще продължа да живея, но чувствах невероятна вина за човека, на който трябваше да благодаря за втория шанс“, признава той след успешната трансплантация. Докато няколко години след това, не решава да потърси родителите на Келън, за да им благодари лично.

Прекрачвайки прага на дома, първото лице, което вижда, е това на красивата сестра на загиналия, Ерин. И сякаш от само себе си, сърцето започва да бие с нов ритъм. Чувствата обхващат и нея, но двамата са наясно, че това е невъзможна връзка. Тя се мести в друг град, за да избяга от любовта си, но две години по-късно, съдбата ги среща отново съвсем случайно.

Rabinowitz_Today
„В този миг, престанах да се съпротивлявам. Повярвах, че духът на Келън иска да ни събере. И до днес обичам Конър, както не съм обичала никой до този момент“, разказва Ерин. А Конър споделя „В началото просто си говорехме за брат й и аз го опознах, усещайки как в мен сякаш живеят двама души. И разбрах, че всичко се е случило с причина. Той е загинал, за да може Ерин да намери щастието и жертвата му да не е напразна“.
Това е историята на Конър и Ерин, която може и да звучи като приказка, но е съвсем реална. История, която ни показва, че любовта съществува, за да дойде в момента, в който най-много се нуждаем от нея… и поне за момент да повярваме, че понякога, само понякога, съдбата има свои собствени планове за всеки от нас.

текст: Митко Попов
снимки: Mirror, NY Daily News

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)