котки

Кои градове по света обичат котки?

20 юни 2018

Вие обичате котките и нищо не може да ви убеди, че те не са най-интелигентните и прекрасни животни на този свят. А знаете ли, че има няколко града по света прочути с доброто си отношение към тези мъркащи опашатковци? Ето кои са те:

1. Рим, Италия

Снимка: Софи Ленор

Снимка: Софи Ленор

С изключение на глезените домашни любимци, уличните котки на Рим навярно са най-добре хранените котки на този свят. Докато някои от нас от време на време подхвърлят остатъци от месо, мляко и риба на мяукащите котета в задния ни двор, то италианците са добре познати като хора, които оставят ежедневно част от своята храна за уличните котки.

2. Истанбул, Турция

Снимка: S-F

Снимка: S-F

Има много теории за това защо турците са толкова грижовни към популацията от котки в тяхната страна. Но вместо да търсим отговора на този въпрос, защо просто не се порадваме на факта, че те са много ценени в Турция? Докато повечето улични котки в различните градове на света са мръснички и в лошо здравословно състояние, тези в Истанбул (в повечето случаи) са добре гледани от местните хора и собствениците на различни магазини. 

3. Котешкото село Хютонг, Тайван

Снимка: Уинзи Лий/Shutterstock

Снимка: Уинзи Лий/Shutterstock

Островната държава обича котките. Тук можете дори да посетите Котешкото село Хютонг, намиращо се близо до столицата Тайпе. Преди 10 години там е построен малък подслон за бездомни котки, а сега многобройните опашатковци придават напълно нов облик на мястото. Там има дори пътни знаци, предупреждаващи шофьорите да пазят уличните котки.

4. Петербург, Русия

Снимка: Рика-сама/Shutterstock

Снимка: Рика-сама/Shutterstock

Прочутият Ермитаж в Петербург има една от най-дългите традиции (освен тези в Древен Египет) в отглеждането на котки. Музеят си има около 74 котки, а кухнята дори им приготвя специална храна. Тези поколения котки живеят там от 18 век, като тяхната функция е да контролират броя на мишките и плъховете. Днес посетителите на музея могат дори да си осиновят такава котка.

5. Токио, Япония

Снимка: Пити Сирисриро/Shutterstock

Снимка: Пити Сирисриро/Shutterstock

Цяла Япония е любителка на котките във всичките им форми. Котки като символ на реклами, котешки кафенета където можете да си играете с котки, охранени улични котки по улиците и пр. Токио е номер едно град за любителите на тези мъркащи създания, но ако излезете извън него, можете да посетите и специални острови, заселени изключително и само с котки.

Източник: matadornetwork.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)