Suzy Menkes in Conversation With Hervé Pierre from @SuzyMenkesVogue on Vimeo.

Кой облича Мелания Тръмп? (видео)

05 ноември 2018

Мелания Тръмп е една от най-обсъжданите жени в света. Не само личният живот и действията на първата дама на САЩ, обаче, попадат във фокуса на медиите. Най-често тя влиза в новините заради модните си решения, пише Dir.bg.

Кой обаче се крие зад невероятните визии на Мелания Тръмп?
Колаборацията между първата дама и френския дизайнер започва на 3 януари 2017 г. – 17 дни преди встъпването в длъжност на американския президент на официална церемония в Капитолия. „Щях да си изпусна телефона“, спомня си Ерве Пиер пред „Ню Йорк Таймс“ момента, в който получил съобщение е от Мелания. „Искам да Ви помоля за една услуга“, пише тя и пита, дали е възможно той да подготви тоалет за церемонията по встъпването в длъжност на Тръмп. Още на следващия ден двамата се срещат в Ню Йорк.

Как работи дизайнерът с първата дама?
„Моята задача е да обличам и съветвам първата дама. Не съм стилист. Аз съм съветник и тя държи на това“, казва Ерве пред американския Vogue през декември 2017 г. Той обяснява, че и двамата държат на разграничаването на понятията: „Коя свободна жена би се оставила да ѝ казват какво да облича? Това е едно взаимодействие, една съвместна работа.“ Според Ерве предишната професия на Мелания също дава отражение върху избора на визиите: „Като бивш модел тя е запозната с модата. Тя е наясно с кройките и говорим на един език, когато става дума да отхвърлим някоя рокля.“ Дизайнерът рядко стига до скиците, а по-скоро следи какво предлага конкуренцията. „Влизам е Bergdorf, Saks, Michael Kors, Dior“, казва Пиер. „Най-важното при този избор е: Никоя рокля, с която ще се появи Мелания Тръмп, не трябва да е носена от друга известна личност на обществено събитие. И не става дума за суета. „Винаги питам: Била ли е вече на червения килим? Носил ли е някой вече този тоалет? Защото не искам Мелания да влиза в списъка: „На кого му стои по-добре“, обясни Пиер пред списание „W“ преди година.

Hervé-Pierre-Dressing-the-First-Lady-land

Кой облича Мелания Тръмп?

Ерве Пиер е до Мелания Тръмп
Въпросът „Кой облича Мелания Тръмп?“ вълнува много хора. Причината е, че дизайнери, като Том Форд и Марк Джейкъбс, отказаха на първата дама, защото не са съгласни с политиката, която води съпругът ѝ. Пиер си има собствено мнение по въпроса: „Красотата на тази страна е, че е демократична. Някои хора не желаят да обличат определени хора, а други искат. Аз избирам да го правя.“ За 53-годишния дизайнер да избираш облекла за дамите е повече от въпрос на размер, фигура, цвят и кройка. „Когато работите с една жена, не става дума за облекло. Става дума за начина на живот на съответната личност: как се храни, как се организира“, обяснява Пиер. „Винаги поставям един въпрос, когато искам да представя някоя идея на хартия: Къде отива тази жена? Ако нямате цел, това е просто една идея на хартия и роклята не означава нищо.“

Вижте още: Стивън Колберт с разрушителна критика за якето на Мелания (видео)

Мелания Тръмп и модните ѝ гафове
Не винаги обществото оценява визиите на първата дама по достойнство. Няма как да забравим, например, дискусията за чифт черни обувки на висок ток, с които се появи в края на август на път за Тексас, който бе засегнат от ураган. Или якето с надпис: „Наистина не ми пука. А на теб?“, което носеше по време на посещението си в бежански лагер през юни. Модният съветник има отговор и на този въпрос: „Не винаги съм прав. Правя грешки и същото важи и за Мелания. Няма книга „Как да бъдете перфектната първа дама“. Учиш се, докато го правиш.“ Омароза Маниго-Нюман, която е бивша сътрудничка на Белия дом, обаче твърди, че гафовете на Тръмп са съзнателни послания. В интервю за телевизия ABC след скандала с якето Мелания каза: „Беше вид послание, да! Бих искала критиците ми да се концентрират върху това, което правя, и върху инициативите ми, а не върху това, което нося.“

Кариерата на Ерве Пиер
Пиер е учил в École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne, а след това е работил за Balmain и Dior. В началото на 90-те години кариерата му го отвежда отвъд Атлантика – в Ню Йорк, където работи за Vera Wang, Oscar de la Renta и Carolina Herrera. Пиер се е грижил за някои от облеклата на Лора Буш, Хилари Клинтън и Мишел Обама. А сега работи самостоятелно за визията на Мелания Тръмп. За него това е повратна точка в кариерата му: „Без нея все още щях да съм скрит някъде като призрак.“ Днес всеки на модната сцена знае името на Ерве Пиер.

снимка: vogue.it

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)