Кока Кола

„Кока Кола“ вече ще използва … марихуана в напитките си

23 септември 2018

Един от най-популярните брандове за производство на безалкохолни напитки в света, „Кока Кола“ се е насочила към разширяване на асортимента си, като ще включи в някои от тях и съставка от… марихуана. За целта, според информация на BNN Bloomberg Television, компанията е започнала разговори с канадската Aurora Cannabis за разработване на продукти, които да съдържат съставката CBD. Това веднага се отрази на акциите на канадската компания, които скочиха с 23% за ден.

Този канабидоид, за разлика от други съставки, не води до дрогиране или интоксикация. Резултати от предварителни проучвания показват, че тази съставка има противовъзпалителни, обезболяващи и други позитивни за здравето ефекти. Засега обаче употребата на CBD е забранена в САЩ, тъй като Агенцията за борба с наркотиците все още я води като наркотик. Това не пречи в страната да се появяват и продукти, съдържащи масло от тази съставка.

кока кола

„Внимателно следим увеличаващата се роля на непсихоактивната съставка канабидиол като добавка на функционални уелнес напитки“, посочва говорителят на компанията Кент Ландърс в изявление до Bloomberg. Тази сфера се развива бързо. За момента не може да бъде взето решение“, допълва той.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)