Кокосови бонбони

Кокосови бонбони

01 декември 2014

На санскрит кокосовата палма е позната под името „kalpa vriksha“, което означава „дървото, което дава всичко необходимо за живота“. Това название не е случайно. Любопитно е, че за да влезе вода в кокосовия орех, тя се просмуква между множество фибри и бива „филтрирана“ през черупката му в продължение на почти девет месеца. Така се образува кокосовото мляко, което е една от най-богатите на електролити напитка в природата. Младото кокосово мляко е много близко до човешката кръвна плазма, правейки го универсален донор. Поради тази причина се е ползвало за спешни преливания на плазма на ранените войници през Втората световна война.
Кокосовите продукти (месото на ореха, кокосовото масло, кокосовият крем) имат множество полезни свойства като:
– Подобряват използването на кръвната захар и спомагат за подобряване симптомите на хипоглекимия;
– Подобряват храносмилането и абсорбирането на мастноразтворимите витамини и аминокиселини, забързват метаболизма;
– Помагат в естествената борба с прекомерното разрастване на бактерии, вируси и гъбички (с изключение на херпес), поради съдържанието им на противогъбични и противомикробни наситени мастни киселини;
– Подобряват абсорбацията на калций, калий и магнезий;
– Съдържат антиоксиданти;
– Спомагат за по-ефективното използване на незаменимите мастни киселини (омега-3, омега-6);
– Спомaгат за баланса и здравословното производство на хормони и др.

Необходими продукти:
200 г кокосови стърготини
400 мл кондензирано мляко
4 с.л. пудра захар
50 г краве масло
50 г сурови бадеми
1 пак. ванилия

Начин на приготвяне:
Сложете захарта, маслото и кондензираното мляко на котлона. Когато маслото се разтопи, прибавете ванилията и половината стърготини. Не спирайте да бъркате, докато сместа не се сгъсти.
Снемете от котлона и я оставете да поизстине. Ще забележете, че смета се е стегнала още.
Оформете топчетата като бонбони като сложете по един бадем в всяко едно. Когато сте готови с бонбоните ги оваляйте в останалите стърготини. Поставете ги във фризера за 1 час за да се стегнат.

текст: Нина Тодорова
снимка: flickr.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)