img_1121

Кокосови сладки по филипински

07 май 2018

Какво представлява филипинската кухня? На този въпрос трудно могат да отговорят дори и самите филипинци. Кулинарното богатство на островната държава се е оформило през вековете като пъстър сбор от кухните на китайските морски търговци, близките и по-далечните азиатски съседи Виетнам, Тайланд, Малайзия, Индонезия и Индия. Вкусовете на европейските и американските колонизатори са добавили последния щрих към това разнообразие. Може би би могло да се каже, че корените на филипинските ястия произхождат от различни култури, но са придобили с времето регионални характеристики. Чуждестранните съставки са били замествани с местни, а рецептите – адаптирани към вкуса на островитяните. И за да добиете представа за него, ви предлагаме да опитате едни от най-популярните филипински сладки.

Необходими продукти:
½ ч. ч. захар
2 чаши оризово брашно
вода
семена сусам, леко запечени, за да се извлече аромата им
прясно настърган кокос

Начин на приготвяне:
Сложете вода в дълбока тенджерка да заври. Запечете в малък тиган малко семена от сусам до златисто. Охладете ги и ги смесете със захарта. Сложете оризовото брашно в дълбока купа. Постепенно добавете към брашното достатъчно вода, че да се получи меко тесто. Размесете, за да стане тестото гладко. Оформете от тестото топчета с размери 5-7 см. и ги сплескайте. Пуснете няколко от плоските сладки от оризово брашно в кипящата вода да се посварят за няколко минути. Когато са готови, те изплуват на повърхността. Извадете ги от водата с решетеста лъжица и ги отцедете като ги поставите върху суха чиста кърпа и ги притиснете с гърба на лъжицата. Оваляйте сладките с настъргания кокос и от двете страни. Наръсете ги със сместа от сусам и захар или ги поднесете като сложите захарната смес в отделна чинийка отстрани.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)