hemingway

Коктейлът на един писател. Мохитото ми. Дайкирито ми.

21 юли 2016

Коктейлът на един писател. Мохитото ми. Дайкирито ми.

Свързват името на Хемингуей с немалко коктейли (все пак тежките му проблеми с алкохола не са тайна), но най-често писателят споменава Мохитото. Според Hemingway & Bailey’s Bartending Guide (книга, в която са описани любимите питиета на някои от най-известните писатели), коктейлът е бил създаден в La Bodeguita del Medio в Хавана, Куба, където и самият Ърнест обичал да го пие. На стената на заведението е закачен лист, върху който той собственоръчно е написал „Мохитото ми – в La Bodeguita del Medio, Дайкирито ми – във Floridita (друг бар в Куба – бел. ред.)“.“

my-mojito-in-la-bodeguita-my-daiquiri-in-el-floridita-2

Необходими продукти:
50 мл. ром
10 листа мента
1 с. л. пудра захар
1 лайм
100 мл. сода

Начин на приготвяне:
Поставете листата от мента на дъното на чашата. Разрежете лайма на 8 парченца и добавете върху тях. Намачкайте хубаво, така че лаймът да изпусне своя сок и да се смеси с ароматните масла на ментата. Прибавете захарта и разбъркайте. Добавете лед, разбит на ситно. Върху него сипете рома и содата.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)