Коктейл "Бронкс"

Коктейл „Бронкс“

30 юли 2015

Създаването на този коктейл се приписва на Джони Солон, който бил барман в хотела Waldorf-Astoria в Ню Йорк в началото на миналия век. Една вечер, през 1906-та година той бил помолен да измисли нов коктейл за негов клиент. Джони кръстил сместа от джин, вермут и портокалов сок с името „Бронкс“. Запитан защо е кръстил така коктейла, той с чувство за хумор отговорил, че вдъхновението му дошло от скорошно негово посещение в зоопарка в Бронкс, където видял много странни същества, непознати му до този момент и когато погледнел бара с насядалите клиенти не виждал особена разлика между двете места.

DSC_0005

Необходими продукти (за две порции):
100 мл. джин
50 мл. сладък вермут
50 мл. сух вермут
50 мл. портокалов сок

Начин на приготвяне:
Шейкърът се напълва с лед. Всички продукти се добавят и се смесват добре. Сервира се в чаша за мартини и се декорира с резен портокал и коктейлна черешка.

снимки: callmefudge.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)