Митрополит Антоний с Коледно послание!

24 декември 2018

Обични в Господа братя  и сестри,  скъпи приятели,

В навечерието на Рождество Христово сме! Изпращаме старата 2018 и сме на прага на новата 2019 година! Раждането по път на нашия Спасител Господен  ни е дал едно ново начало на надежда, очакване и изпълване на всички онези мечти и въжделения на израелския народ, който чакал Спасителят и Избавител на света!

2018 беше много интензивна  година за Българската Православна църква в границите на  нашата Мила Родина и извън нея. Можем да въздадем хвала с думите на Светия Пророк и цар Давид:  Какво да въздам Господу за всичките благодеяния към мен?

Западно и Средноевропейски Митрополит Антоний

Западно и Средноевропейски Митрополит Антоний

Ето,  нашата Епархия, Западно и Средно Европейска Митрополия на Българската Православна църква,  през 2018 се сдоби с още един духовен  пристан на Вярата за нашите сънародници в град  Хага, Холандия. Собствен, български  православен храм  под благодатния покров  на Свети Михаил и Гавраил. Вече се чувстваме не на гости, а у дома! Искам да благопожелая на всички наши сънародници,  които живеят зад граница да имат твърда Вяра и упование в Божията милост и неговият всеблаг промисъл да бъде за всички нас, защото Бог няма да остави без отговор нито една наша молитва. Очакваме следващата година да финализираме нашиге усилия да придобием собствен Храм в Щутгарт – там нашата общност се моли усърдно и полага много различни трудове в  тази насока.

28642658_10216228153043508_714047460_o

Българската Православна църква измина не лека година защото пред нас бяха поставени много въпроси, които касаят духовното здраве  на нашето общество, преминахме през не лекия път на изпитания на нашата Вяра, твърдост и изпитания през пред Бога…

Ето сега,  през изтичащата година се радваме на мир, разбирателство и любов! И вперили поглед през настоящата  2019 година,  още повече ние се окуражаваме в сърцата си, гледайки назад,  но вперили поглед стремглаво нашия поглед в бъднините, в по-добрите времена, за които се моли нашата Църква, за целокупния български народ,  като казва с душевен мир на Господу да се помолим! За благото и преуспяването на  нашите държавници, за всички онези , които се трудят, за да направят нашето общество още по достойно,  а и условията ни на живот по добри. Искам да Благопожелая  на всички вас Рождественска Светлина в сърцата и душите и мир да пребъде всякога във вашите домове. И звездата на Божията благодат никога да не залязва над него. Честито РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!!

Христос се роди за всички нас, за да бъдем по-добри!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)