Коледните съвети на Huawei за красиви снимки и видеа

16 декември 2016

Тази година с коледната си кампания #BePresent Huawei ни призовава да оставим смартфона настрана и да бъдем с близките си в най-ценните моменти: „Поне веднъж в годината оставете своя смартфон настрана…и направете специалния момент възможен“.

В същото време, обаче, всички искаме да съхраним спомените от този красив и празничен период на годината. Кадри от празничните събирания са един прекрасен спомен за много години напред. За да може снимките и видеата да имат добро качество обаче, се нуждаем от оборудване от най-висока класа.

Нека знаем, че най-често светлината, която създава Коледната аура не предоставя най-добрите условия за създаване на снимки и клипчета. С Huawei P9 в новия син цвят обаче, несъмнено може да постигнем нужното качество. Двойната камера на P9 е разработена в сътрудничество с легендарната във фотографските среди немска компания Leica. Ето няколко съвета, които гарантират, че ще направите истински майсторски снимки и видеа по време на коледните фото сесии .

Коледни снимки

Докато снимаме в слабо осветени стаи, първо трябва да държим стабилно смартфона в ръка. Дългата експозиция може да направи снимките замъглени и този принцип важи дори за най-скъпите професионални DSLR-и. За да се убедим, че фокусът е поставен на желания предмет, в синия Huawei P9 може да индикираме зоната на фокус от тъч скрийна. Хибридното автоматично фокусиране, което се използва в Huawei P9, ще се справи дори с неблагоприятни условия на осветление и работи толкова бързо, че е възможно да заснемете краткия момент, например, на радостта по лицето на дете, когато разопакова подаръците си. В своята система с автоматичен фокус, Huawei P9 дори използва лазер!

Ако има множество различни светлинни източници в стаята, например свещи или разноцветни светлинки за елха, ръчната корекция на белия баланс може да се окаже полезна тук. Предварителният преглед на екрана ще ни помогне да преценим коя настройка изглежда най-естествена и рискът от неправилно подбраната цветна гама ще бъде намален.

По време на Коледа, също добра идея е да проверим как работи черно-бялата фотография. Синият Huawei P9 има два сензора, един от които е посветен единствено на черно-бели снимки. Той може да улови много повече детайли. Черно-белите снимки ще ни помогнат да подчертаем специалната аура на Коледа. Те ще намалят „хаоса“ от цветове, позволявайки да фокусираме вниманието си върху това, което е най-важно. Имат свой особен красив характер, описван от специалистите като известния стил на Leica.

Основите на Коледните видеа

Най-често правената грешка по време на заснемане на смартфон видеа, е прекалено рязкото движение на камерата. Всяка смяна на кадър би трябвало да бъде бавна и изчистена. Клипчета с по-бавни движения на камерата са много по-приятни за наблюдаващия. Фокусирането по време на запис с Huawei P9 в синьо е бързо и сигурно. Подобно на случая със снимките, трябва да запомним да държим смартфона стабилно в ръката си по време на запис.

Нека обрисуваме Коледа

Рисуването със светлина е уникална техника на дълга експозиция, която е достъпна само за смартфоните Huawei. Тя ни позволява създаването на фигури и думи с, например, свещ, факла или дори фойерверк/заря. С малко въображение, то ще ви позволи да създадете напълно приказни ефекти, които по-скоро ни карат да мислим за специални ефекти в киното, отколкото традиционна фотография. Всичко от което се нуждаете е да стабилизирате вашия Huawei P9 и да нарисувате примерно, красиво сияещо Коледно дърво във въздуха.

Друг оригинален начин да се увековечи семейното събиране може да бъде режимът за забързване на времето. Телефонът ще запише цялото събитие, но финалният ефект няма да бъде филм, траещ няколко часа – никой няма да има търпението да го изгледа цялостно, ами забързан запис, който позволява да се види стечението на цялото събиране в рамките на няколко минути!

От друга страна, ако децата са тези които ще разопаковат подаръците, тяхната радост и подскоци ще бъдат най-добре презентирани с режимът за забавяне на кадър. Режимите за забързване и забавяне на кадър могат да бъдат намерени в допълните режими на камерата на Huawei P9.

Коледният Huawei P9 в син цвят

Синият смартфон Huawei P9 ще ни позволи да запазим нашите Коледни спомени в най-високото качество. Този смартфон ще развихри нашата креативност. Освен снимки и видеа, ние може да експериментираме с черно-бялата фотография, рисуването със светлина, и режим на ръчни настройки, и формат на записване RAW, който ще задоволи дори професионалистите. Независимо дали ще изберете класически снимки за семеен албум или планирате да експериментирате с креативните режими, Huawei P9 в красивия син цвят предлага точно това от което се нуждаете, без да се налага да инсталирате допълнителни приложения.

снимка: thosegamers.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)