Колекцията Conscious Exclusive на H&M за 2017 г. демонстрира красотата на устойчивостта

24 март 2017

Красотата и чувствеността са основен акцент в колекцията Conscious Exclusive на H&M за 2017 г. Всеки модел е изработен от устойчиви материали, включително BIONIC® – фин полиестер, изработен изцяло от рециклирана пластмаса от крайбрежни отпадъци. Колекцията, създадена за специални случаи, ще се появи на 20 април в около 160 магазина на H&M в целия свят (в България в магазин H&M на бул. Витоша 6), както и онлайн.

За тазгодишната колекция Conscious Exclusive ние в H&M помислихме не само за визията на моделите, а и за цялостното им възприемане от сетивата. Това е колекция, която въздейства благоприятно на всичките ни сетива, а също така изразява нашето желание да постигнем устойчивост във всичко, което правим“, заяви Пернила Волфарт, главен дизайнер и творчески директор на H&M.

Всеки модел от дамската колекция Conscious Exclusive носи свежестта на пролетта и духа на устойчивостта. Тя включва ефирна рокля с преливащи плисета, изцяло изработена от BIONIC® – фин полиестер, изработен изцяло от рециклирана пластмаса от крайбрежни отпадъци. С използване на техника на ситопечат и последващо дигитално изкривяване на образа, са създадени флорални мотиви с божури и мимози, а ръчно рисуваният женски образ е капитониран или извезан върху две от якетата в колекцията.

HM_Conscious_Exclusive_2017_Campaign_Natalia_Vodianova

unnamed (3)

Колекцията Conscious Exclusive улавя настроението на нощта, особено с блясъка и допира на пайети, които са приятни за сетивата и присъстват в късата коктейлна рокля от рециклиран полиестер. Междувременно, смокингът е претворен във вталено класическо сако от естествена коприна и габардин TENCEL®, а панталоните към него създават усещане за движение, благодарение на леките волани около глезените.

unnamed (2)

unnamed (8)

 

„Conscious Exclusive на H&M показва как най-добрият стил може да включва грижа за планетата и да помогне за опазването ѝ в бъдеще. Това е толкова атрактивна колекция! Моделите в нея са изработени от устойчиви материали и ще искате да ги носите много сезони напред“,

казва Наталия Водянова – лице на кампанията и основател на Elbi* (дигитална платформа, свързваща потребителите с широка мрежа от благотворителни каузи и организации).

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

Аксесоарите включват чанта от рибарска мрежа, изцяло изработена от рециклирани крайбрежни отпадъци, както и два модела обемни обици, изработени от рециклирано стъкло и пластмаса.

Освен селекция от мъжки облекла, които ще се продават ексклузивно онлайн на hm.com, за първи път колекцията Conscious Exclusive включва също и избрани облекла за деца – красиви разкроени рокли в смес от коприна и органичен памук за момичета, както и сако, панталон и риза от памук за момчета.

unnamed (9)

unnamed (10)

Също така, за първи път колекцията Conscious Exclusive включва и набор от три екологично сертифицирани парфюмни масла. Ароматите са унисекс и могат да се използват поотделно или да се смесват помежду си за още по-разнообразна игра със сетивата.

unnamed (7)

Колекцията Conscious Exclusive е важна стъпка на H&M по пътя към едно по- устойчиво бъдеще. От всички продукти, предлагани към момента от H&M на пазара, 26% са произведени от устойчиви материали, като целта на компанията е всяка година да увеличава този дял. H&M има зададени конкретни цели за всяка продуктова гама, като например да използва 100% устойчив памук до 2020 г. Всичко това доказва ангажираността на компанията да произвежда устойчиви и висококачествени модни облекла, достъпни за колкото е възможно повече хора. За повече информация, моля, посетете: http://about.hm.com/en/sustainability.html

unnamed

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)