Колко дълго е нужно да плащаме за един Миг на лудост? (видео)

14 март 2018

Това можете да разберете ако гледате пиесата „Миг“ на театър „Нагоре по стълбата“

Пиесата „Миг“ от ирландската авторка Дидре Кинахан е най-новото предизвикателство на Театър „Нагоре по стълбата“. Премиерата й на театрална сцена е в Лондон през 2011 г., след което е приета с голям успех в Канада, САЩ и Ирландия.

Театър „Нагоре по стълбата“ са първите ентусиасти, които я откриват и поставят в България, и вече могат да се похвалят с над 21 представления на софийска сцена.

Защо да не пропускате „Миг“?

На първо място това е чудесно написана пиеса, която засяга вечните въпроси за вината, любовта, болката, гнева, неизговорените истини, а заедно с това опрощението и новото начало. Поставените теми за размисъл са сериозни, но атмосферата на сцената не е тежка. Зрителят с лекота влиза в историята и сам заживява с въпроса : колко съдби могат да се объркат заради един миг на лудост и колко дълго трябва да плащаш за него? Как може да се разкъса омагьосаният кръг и каква е цената?

За магията на преживяването разбира се голяма заслуга имат актьорите, които влизат в ролите на семейство Линч. Не би могло и да бъде по друг начин, тъй като тетралната трупа „Нагоре по стълбата“ е един много специален екип от съмишленици, обединени от любовта си към сцената и театъра. В реалния живот, всеки един от тях упражнява професия, която няма нищо общо с тетралните среди. С обучението си в трупата и участието си в постановките на „Нагоре по стълбата“ те сбъдват свои детски мечти, себеизразяват се по нов начин, прекрачват границите на своя собствен комфорт и смело съдават нови вселени. Единственият професионалист в екипа е основателката на трупата – Десислава Чутуркова. Тя е актриса, режисьор, преподавател и двигателят, който стои зад създаването и сплотяването на екипа, както и зад всички изгиграни постановки на „Нагоре по стълбата“, от създаването й през 2007 г. до днес. А именно:

2016 – 2018г. – „Миг“ от Дидре Кинахан

2014г. – „ Love, love, love “ от Майк Бартлет

2012г. – „ Чайка ” от А.П. Чехов

2011г. – „ Големите пари ” от Алан Ейкборн

2009г. –  Представление от четири отделни пиеси: „ Съседната врата ” от Кърт Вонегът,  „Кучката ” от Теодора Димова,  „ Любовникът ” от Харолд Пинтер,  „ Очи на синьо куче ” от Габриел Гарсия Маркес

2008г. – „ Вуйчо Ваньо ” от А.П. Чехов

През есента на изминалата година театър „Нагоре по стълбата“ навърши 10 години от своето създаване. Време, в което актьорите извървяват сериозен път и истински разгръщат своя талант в последния си проект -„Миг“. Постановката съвсем скоро ще бъде показана и извън столицата, където публиката ще бъде разположена в самия хол на семейство Линч, само на крачка от актьорите.

Ако вече сме успели да ви заинтригуваме, посетете предстоящите им изяви:

София – 18 март, в Дом на културата „Средец“

(Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/219619241930481/)

Варна – 29, 30, и 31 –и. март в The Social Teahouse (Варна, ул. „Преслав“ 53) http://thesocialteahouse.bg/

Линк към събитието: https://web.facebook.com/events/212482079497224/

Обещаваме Ви, че ще ги харесате!

2

……….

Анонс

 “Семейство Линч се събира на чай за първи път от много години. Една вечер, започнала съвсем невинно, внезапно се взривява от дълго отлагани думи.

Има ли по-голямо престъпление от мълчанието?

Колко отровна може да бъде невъзможността да (си) простим?

Колко дълго е нужно да плащаме за един Миг на лудост?”

 

Режисьор: Десислава Чутуркова

Участват: Георги Дангов, Гергана Генова, Ева Маринкова, Йолина Данева, Кристина Бонева, Мария Манолова, Невена Николова, Николай Тошев, Орлин Витанов

по статията работи: Пламена Славова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)