7100282

Комисар Деян Моллов! Да откриеш Зайков…

30 май 2019

Комисар Деян Моллов е директор на Регионалната дирекция на „Гранична полиция“ – Елхово. Още в светлата част на деня в сряда, 29 май, той обхожда района на акумулаторния завод до Долна Баня.

До него е колегата му граничен полицай. Те виждат силует, приближават се и издават заповед лицето да се легитимира, но то не се подчинява на разпореждането. Комисар Моллов бил достатъчно близо до него и разпознал издирвания за двойното убийство в Костенец Стоян Зайков. Убиецът открил стрелба по тях. С риск на живота си двамата полицаи тръгнали да го преследват и отговорили на изстрелите с предупредителна стрелба. В напрегнатата ситуация нервите на Зайков не издържали, нежелайки да бъде заловен той се самопрострелял.

Часове по-късно от МВР съобщиха, че Зайков се е самопрострелял с пушка самоделка, 12 калибър. Силите на реда не използват оръжие с такъв калибър. Разследването на мястото на инцидента е продължило цяла нощ.
Стоян Зайков бе в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. По данни на МВР мъжът е бил убит с ловна пушка, а освен съсед, е и братовчед на издирвания. Мъжът дори е бил сред разпитваните след изчезването на Зайков.
За момента няма данни някой да е помагал на издирвания. За това свидетелства и факта, че той е търсил храна по къщите в района – нещо, което не би се случило, ако имаше помощник.

 

/БГНЕС

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)