OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Комплекс Катарино с нови собственици

14 октомври 2016

Четиризвездният хотел „Катарино СПА” край Разлог няма да работи този зимен сезон. Това обяви новият собственик Иван Чапов, шеф на благоевградската фирма “Хидроенергийна компания”. Сградата е закупена от “Сибанк”. Един от най-големите спа комплекси у нас премина в ръцете на банката заради финансови затруднения на инвеститора – фирма “Балканстрой”. Хотелът не работи от пролетта на тази година.

Засега не стои на дневен ред да купим къщите край хотела. Най-важно е да направим основен ремонт на хотелския комплекс, в който има 300 места за нощувки. Инвестицията ни е много сериозна, но засега няма да я обявяваме. Решението ни не е емоционално, а добре премислено. Имаме много идеи как да подобрим мениджмънта на хотела, надеждите ни, свързани с него, са огромни. Пусковата дата на обекта е 1 юни 2017 г., няма да работим този зимен сезон”, каза специално за Информационния портал на българските общини Kmeta.bg Иван Чапов.

Новите собственици са изготвили бизнес план за развитието на обекта. Ще се ремонтира изцяло и СПА центърът, в който ще се предлагат почти 30 услуги на клиентите. Целта на собствениците е не само да привличат туристи, но и да ги накарат отново да се върнат в „Катарино”. „А това може да стане само по един начин – като им предложим най-добрата материална база, най-доброто обслужване в региона и много атракции и забавления за прекарване на времето. Няма да се задоволим само да ги возим с бусове до начална станция на лифта в Банско”, разкри Чапов.

Спа центърът на хотела разполага с термална зона, в която има вътрешен и външен басейн, сауна, парна баня, гръцка сауна, ледени душове и кнайп пътека. Естествено предвидена е зона за масажи и разкрасителни процедури, както и място за релакс с керамични шезлонги.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Комплексът бе открит през 2005 година, в него бяха инвестирани около 25 милиона лева. Инвеститор на обекта бе СИБАНК, а изпълнител е „Балканстрой“ АД. Комплексът се простира на терен от 30 дка. В него савключени 4-звезден хотел в централната част на комплекса и вилно селище от 46 къщи. Сградата на хотела е четириетажна, с още две подземни нива и разполага със 139 стаи и апартаменти. Вилите са на един и два етажа, всяка със самостоятелен двор.

Четиризвездният комплекс се намира на 3 км от Разлог, на 4 км от голф игрището и на 6 км от ски-пистата Кулиното-Предел. „Катарино СПА“ е разположен в полите на Рила планина в местността Катарино.
Ще очакваме с нетърпение неговия рестарт!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)